Kinesiotaping

KinesioTaping:

Om behandlingen:

 

Evaluering og vurdering er nøkkelord i behandlingen av kliniske tilstander. For å oppnå resultater med Kinesiotex Tape eller annen behandling, er det nødvendig med en total vurdering av pasienten. I noen tilfeller er det mulig at andre underliggende årsaker også må behandles. Denne vurderingen bør inneholde manuell muskeltesting, bevegelsesutslag, ganganalyse, og andre tester man finner nødvendige. Ut fra funn vil behandling bli satt inn der det er nødvendig og Kinesio Tex tape kan være et verdifullt redskap i tillegg til den behandlingen man velger. Den har vist seg å ha positiv fysiologisk effekt på huden, lymfatiske og sirkulasjonssystemet, fascie, muskler, ligamenter, sener, og ledd. Den kan brukes i kombinasjon med andre tiltak og er effektiv i både den forebyggende, rehabiliterende og akutte fasen av en skade.

 

 

Om Tapen.

 

Hittil har folk stort sett sett den fargerike tapen på idrettsutøvere. Men Kinesio Tex er mer enn en idrettsutøvertape. Den er et unikt terapeutisk verktøy som har gitt nye muligheter innen rehabilitering og idrettsmedisin over hele verden.

 

Kinesio Tape lindrer smerte og letter lymfedrenasje ved å mikroskopisk løfte huden. Tapen lager konvulsjoner (løft/bølger) i huden og dermed øker interstitialrommet. Resultatet er at trykket og irritasjon er tatt av de neurale og sensoriske reseptorer, som lindrer smerte. Trykket på lymfesystemet avtar gradvis, slik at det får renne mer fritt. Denne elastiske tapen har blitt designet og utviklet av Dr Kenzo Kase I over 30 år I Japan.

 

 

Kinesio Tex Gold setter standaren for elastisk terapeutisk taping.

 

- Den skaper en løfteffekt på hudens overflate som gir bedre sirkulasjon og

smertelette

- Ved bruk av strekk i tapen og retning ved pålegging kan en tone ned eller øke

spenning i muskulatur

- Den er laget av bomullsfibre

- Den er latexfri

- Acryllim

- Påvirker ikke bevegelsesfriheten

- Den kan sitte på i 3-5 dager og gi påvirkning 24 timer i døgnet